Smaakmakkers in Turijn (AFL 1)

embed
In deze eerste aflevering bevinden de Smaakmakkers zich in Turijn. Ze gaan naar Eataly, een overdekte markthal waar je gans Italië kan proeven! En terwijl Bert Jan de nodige voorbereidingen treft voor het diner, gaan Steven en Ben langs bij Rubino Rosse, een lokale wijnbar. Dineren doen ze op een authentieke, idyllische locatie!


Risotto met dolce blue/gegrilde varkensspiering

Wat hebben we nodig ? (4 personen)

1 el gehakte tijm
2 el gehakte rozemarijn
2 el gehakte basilicum

olijfolie
peper en zout
1 gesnipperde ui
1 teentje look

1 dl witte wijn
/- 500 ml kippenbouillon
1 blik Elvea Toscaanse tomatenpulp

200g docle blue kaas (eventueel gorgonzola)
200g risottorijst
2 dikke sneden varkensspiering

Hoe maak ik het? 

 

Marineer de varkensspiering met de rozemarijn, olijfolie, tijm, peper en zout. 

Grill deze op de BBQ. 

Stoof de ui, look en de risottorijst aan in olijfolie. Blus dit met de witte wijn. Voeg al een beetje kippenbouillon toe en roer zachtjes tot de rijst de bouillon geabsorbeerd heeft. Herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is en er niet teveel kippenbouillon overblijft. 

Werk de risotto af met Toscaanse tomatenpulp naar smaak. 

Meng op het einde de kaas en de verse basilicum met de risotto. 

Breng op smaak met peper en zout.

 

Smakelijk!