Smaakmakkers Afl 2 : Gegrilde kip / Salade met gegrilde asperges / Burrata met vinaigrette van tomaat

Gegrilde kip / Salade met gegrilde asperges / Buratta met vinaigrette van tomaat.

Wat hebben we nodig ? (4 personen)

Appelazijn (ofwitte wijnazijn)
Enkele blaadjes basilicum
1 teen look
50g zomertruffel
1 el truffelpasta

1 el ansjovis
6 el mayonaise 
1el parmezaanse kaas
Gebakken broodcroutons

2 bollen verse buratta 
Elvea bio passata
1 kip, met vel, in 8 gesneden
2 bussels groene asperges

Hoe maak ik het? 

Marineer de kip met peper, zout en olijfolie en grill deze op de BBQ.

Breng de bio passata op smaak met de appelazijn. Schik de passata in een diep bord, dresseer hier bovenop de buratta, werk af met basilicum, peper en zout. 

Marineer de asperges met olijfolie, peper en zout. Grill deze tot ze beetgaar zijn op de BBQ. Schik ze in een schaal.

Hak de ansjovis en look, meng deze met de mayonaise, parmezaanse kaas en truffelpasta. Eventueel een klein beetje verdunnen met water. Giet deze vinaigrette over de lauwe asperges en werk af met gebakken broodcroutons.

Rasp op het einde de verse truffel over de asperges.

Smakelijk!