Smaakmakkers : Boogie Boy - Paul Ambach

Smaakmakkers : Boogie Boy - Paul Ambach

Gast : Boogie Boy - Paul Ambach

Hamburger / merg / ricotta salade / picklemayonaise

Wat hebben we nodig ? (4 personen)

4 hamburgerbroodje

4 hamburger met merg

 

Voor de salade:

250 g ricotta

1 el gehakte dille

1 el gehakte dragon

1 el gehakte bieslook

zwarte peper

zout

olijfolie 

voor de dressing:

6 el mayonaise

1 el pickles

1 el gehakte dragon

1 el gehakte peterselie

Hoe maak ik het?  

Bak de hamburgers in de pan en verwarm de broodjes heel even in de oven.  Snij de ricotta in blokjes, voeg de gehakte kruiden toe en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.  Mix de mayonaise met pickles en gehakte kruiden tot de gladde dressing.  Smeer dressing op de onderste helft van het brood, leg de hamburger erop en werk af met de ricottasalade en dressing. 

 

Wijntip  : Bodegas Cabrini - Adelante 2014 

 

Een mooi voorbeeld van hoe Malbec echt moet smaken, weelderig rijp rood fruit in de neus met accenten van koffie en pruimen, in de mond ervaren we een robuuste wijn met een rijpe tanninestructuur en een verantwoord houtgebruik. Te genieten bij zeer krachtige gegrilde vleesbereidingen.

 

Appellatie: Mendoza 

Subappellatie: Mendoza 

Domein: Bodegas Cabrini 

Druiven: 100% Malbec 

Bodem: Argilo-Calcaire 

Elevage: cuve inox 

Serveertemperatuur: 17°C 

Bewaarpotentieel: 2020 

Alcohol: 14.50% 

Afsluiting: Natuurkurk 

Appellatie: Swartland 

Subappellatie: Swartland 

Domein: Boekenhoutskloof 

Druiven: 71% Syrah, 15% Grenache Noir, 8% Cabernet Sauvignon, 5% Cinsault, 1% Viognier 

Bodem: Sand - Clay - Alluvial soils 

Elevage: 18 maanden barrique 

Serveertemperatuur: 17°C 

Bewaarpotentieel: 2025 

Alcohol: 14.80% 

Afsluiting: Natuurkurk