Smaakmakkers : Dirk Cassiers

Smaakmakkers : Dirk Cassiers

Gast : Dirk Cassiers

Clubsandwich / tomahawk / ganzenlever

Wat hebben we nodig ? (4 personen)

600g tomahawk of entrecôte

4 sneden ganzenlever

12 sneden brioche

100 g tuinkers

2 rode uien

Scheutje merlotazijn

  • olijfolie

14 el vijgenkonfituur

satéstokjes

Hoe maak ik het?  

Bak of gril het vlees naar wens.  Bak de ganzenlever in een antikleefpan op een zacht vuurtje 2 minuten langs elke kant.  Snij de ui in ringen en meng deze naar smaak met de merlotazijn en olijfolie.  Doe dit 30 minuten op voorhand.  Toast de brioche.  Beleg 4 toasten met sneetjes vlees, rode ui en tuinkers.  De volgende vier met ganzenlever en vijgenkonfituur.  Stapel alles op elkaar en prik er een satéstok door.

 

Wijntip  :  Boekenhoutskloof - The Chocolate Block 2016

Het domein Boekenhoutskloof, een van de oudste landerijen in Franschhoek, werd opgericht in 1776. Wanneer in 1993 een consortium van 6 investeerders het landgoed overneemt, breekt een nieuw tijdperk aan. Nieuwe wijnranken worden aangeplant, een nieuwe wijnkelder geïnstalleerd en vooral, Marc Kent wordt wijnmaker en al gauw aandeelhouder nummer 7. Onder zijn leiding wordt de eerste jaargang 1997 een onwaarschijnlijk succes, en behoort Boekenhoutskloof in één klap tot de absolute top van Zuid-Afrika en een van de meest gezochte wijnen ter wereld. Porcupine Ridge, de Standard Range, is soepeler gevinifieërd maar straalt onmiskenbaar het karakter uit die de wijnen van Marc zo typeert. 'He combines the power and ripeness of the new world with the elegance and precision of the old'.

 

Appellatie: Swartland

 

Subappellatie: Swartland

 

Domein: Boekenhoutskloof

 

Druiven: 71% Syrah, 15% Grenache Noir, 8% Cabernet Sauvignon, 5% Cinsault, 1% Viognier

 

Bodem: Sand - Clay - Alluvial soils

 

Elevage: 18 maanden barrique

 

Serveertemperatuur: 17°C

 

Bewaarpotentieel: 2025

 

Alcohol: 14.80%

 

Afsluiting: Natuurkurk