Smaakmakkers : Guillaume Van der Stighelen

Smaakmakkers : Guillaume Van der Stighelen

Gast : Guillaume Van der Stighelen

Lamsschouder/ Maurice / avocado / olijf

Wat hebben we nodig ? (4 personen)

400 g gegaarde lamsschouder

2 ciabattabroden

100 g tapenade van zwarte olijven

2 el crumble van zwarte olijven

12 sneetjes Maurice geitenkaas

1 rijpe avocado

Scheutje olijfolie

zwarte peper 

Hoe maak ik het?  

Verwarm de lamsschouder in een oven van 180°C.  Pel het vlees in plukjes.  Snij het brood in twee en gril op de barbecue of in de oven.  Besprenkel met wat olijfolie.  Snij de avocado in lange lamellen en kruidt met zout, zwarte peper en olijfolie.  Leg de ciabatta open en beleg ze met het vlees.  Doe de kaas en tapenade erop en werk af met de avocado en de crumble van olijven. 

Wijntip  : Boekenhoutskloof Cabernet Sauvignon Stellenbosch 2015

Het domein Boekenhoutskloof, een van de oudste landerijen in Franschhoek, werd opgericht in 1776. Wanneer in 1993 een consortium van 6 investeerders het landgoed overneemt, breekt een nieuw tijdperk aan. Nieuwe wijnranken worden aangeplant, een nieuwe wijnkelder geïnstalleerd en vooral, Marc Kent wordt wijnmaker en al gauw aandeelhouder nummer 7. Onder zijn leiding wordt de eerste jaargang 1997 een onwaarschijnlijk succes, en behoort Boekenhoutskloof in één klap tot de absolute top van Zuid-Afrika en een van de meest gezochte wijnen ter wereld. Porcupine Ridge, de Standard Range, is soepeler gevinifieërd maar straalt onmiskenbaar het karakter uit die de wijnen van Marc zo typeert. 'He combines the power and ripeness of the new world with the elegance and precision of the old'. 

Appellatie: Stellenbosch 

Subappellatie: Stellenbosch 

Domein: Boekenhoutskloof 

Druiven: 92% Cabernet Sauvignon, 8% Cabernet Franc 

Bodem: Sandstone 

Elevage: 21 maanden barrique 

Serveertemperatuur: 17°C 

Bewaarpotentieel: 2035 

Alcohol: 13.90% 

Afsluiting: Natuurkurk