Smaakmakkers : Krokant gebakken kip met oosterse salade

Krokant gebakken kip met oosterse salade

Gast : Bieke Ilegems

Wat hebben we nodig? (4 personen)

1 Mechelse koekoek (ontbeend door uw slager)
zwarte peper
Zout
Olijfolie

Marinade (koekoek)
0.5l bruine fond
5el sushiazijn
5el sojasaus
2el merrin
2el gembersiroop
1tl curry madras
1 teen look
2 stengels citroengras
1 blad laurier
1 stukje verse gember

Oosterse dressing
1 teen look
2à3 rode chilipepers
3el palmsuiker
1el tamarindsaus
vissaus en limoensap naar smaak en dikte

Salade
8st little gem salade
2st advocado
1 bussel radijzen
2 rode uien
1 komkommer
Bieslook/munt/koriander fijngesneden en naar smaak


Hoe maak ik het?

Kruid de Mechelse koekoek met de peper, het zout en olijfolie. Grill hem aan beide kanten. Leg in een braadslede en bak deze gaar in de oven op 170 graden, gedurende 30 – 40 min.

Voeg alle ingrediënten van de marinade samen en laat dit inkoken tot een licht stroperige massa. Giet dit door een fijne zeef. Wrijf de kip in met deze marinade, de laatste vijf min van het bakproces. Herhaal dit nog 1x net voor u de kip gaat versnijden.

Mix alle ingrediënten van de oosterse dressing fijn. Breng op smaak met de vissaus en limoensap.

Snij alle groenten fijn naar gewenste vorm en grootte. En meng deze op het laatste moment met de oosterse dressing.

Serveer de gebakken kip bovenop de salade. 

wijntip : E. & J. Durand Caprice Viognier 2014 – Noordelijke Rhône – Frankrijk @ 15.95 euro