Smaakmakkers : Ludovic

Smaakmakkers : Ludovic

Gast : Ludovic

Crispy belly / rode biet / ricotta

Wat hebben we nodig ? (4 personen)

16 sneetjes crispy bacon

250 g ricotta

2 gekookte bieten

1 el mostarda van olijven

Scheut olijfolie

125 g rucolla

4 grote sandwiches

Hoe maak ik het?  

Bak de crispy bacon krokant, snij de bieten in blokejs.  Hak de mostarda fijn en meng met de blokjes biet en een scheut olijfolie.  Snij de kaas in plakjes.  Beleg de sandwich met het vlees, de salade van rode biet, de kaas en werk af met de rucolla. 

Wijntip  : Domaine Gayda- En Passant Rouge 2015

Het was Marc Kent van Boekenhoutskloof, die ons introduceerde bij de eigenaars van dit domein. Bij ons eerste bezoek vielen we van de ene verbazing in de andere. Dit is zonder twijfel het meest prestigieuze project dat we ooit gezien hebben in Languedoc! Van de nieuw geconstrueerde cave tot de minutieus verzorgde wijngaarden, alles is uitgekiend en verzorgd tot in de perfectie, geen enkel detail werd over het hoofd gezien. Wijnmaker Vincent Chansault, die uitgebreid stage liep bij Marc in Zuid-Afrika, krijgt werkelijk alle faciliteiten ter beschikking met slechts één doel voor ogen, binnen vijf jaar de absolute top van Zuid-Frankrijk produceren. 

Appellatie: Languedoc 

Subappellatie: Limoux 

Domein: Domaine Gayda 

Druiven: 50% Syrah, 50% Grenache Noir 

Elevage: cuve inox 

Bodem: Argilo-calcaire 

Serveertemperatuur: 17°C 

Bewaarpotentieel: 2020 

Alcohol: 14.50% 

Afsluiting: Natuurkurk