Smaakmakkers : Marc Fransen

Smaakmakkers - Marc Fransen

Gast : Marc Fransen 

Witter Pens / witte bonensla / truffelmayonaise 

Wat hebben we nodig ? (4 personen)

8 schijven witte pens in natuurdarm

2 stuks witloof

200g gekookte witte bonen

100 g gekookte linzen

6 el mayonaise

1 el truffelpasta

100 g veldsla

scheutje olijfolie

2 appels

Klontje boter

2 el suiker

1 brood op zijn geheel

Hoe maak ik het?  

Meng mayonaise met de truffelpasta tot dressing.  Snij het witloof in kleinde blokjes en meng met de boter en linzen.  Meng met de truffelmayonaise en breng op smaak met peper en zout.  Snij de appels in acht en tourneer.  Bak ze in goede boter, voeg de suiker toe en laat ze karameliseren.  Bak of gril de witte pensen.  Meng de veldsla met olijfolie en zwarte peper.  Dresseer alles in een grote schotel en serveer met het brood.

 

Wijntip  :  Clos Saint-Jean  - Les Calades 2016

Met een voorgeschiedenis die teruggaat tot begin 1900, wordt een drastische wending gegeven als de broers Maurel de hulp inroepen van topoenoloog Philippe Cambie in 2003. Waar de wijnen vroeger uitblonken door hun rusticiteit, wordt het fantastische fruit van La Crau in de handen van Cambie omgetoverd tot wijnen van absolute wereldklasse.

 

Appellatie: Zuidelijke Rhône 

Subappellatie: Vin de Pays de Vaucluse (Terroir Châteauneuf-du-Pape) 

Domein: Clos Saint-Jean 

Druiven: 60% Grenache Noir, 40% Caladoc 

Bodem: sables - caillous 

Elevage: cuve inox 

Serveertemperatuur: 16°C 

Bewaarpotentieel: 2020 

Alcohol: 13.50% 

Afsluiting: Natuurkurk