Smaakmakkers : Worst met rode kool

Worst met rode kool


Gast : Véronique De Kock

Wat hebben we nodig? (4 personen)

4 Italiaanse worsten (The Butcher’s son)

Rode kool
klontje boter
3 grote uien
¾ rode kool
6 jonagold appelen
100 cl rode wijn
suiker/zout/citroensap op smaak

Salade van rode kool
¼ rode kool
zeste van 1 limoen
Sap van 1 limoen
olijfolie/merlotazijn/zout/peper op smaak
50g gekarameliseerde walnoten

Gekarameliseerde walnoten
50g walnoot
30g bloemsuiker
snuifje zout
klontje boter

Hoe maak ik het?

Stoof de uien aan in boter en laat deze garen onder deksel. Snij de rode kool fijn en leg deze bovenop de uien. Blus met rode wijn en laat dit zachtjes stoven tot de kool voor de helft ingezakt is. Voeg nu suiker, zout, appelen en citroensap toe. Laat alles verder garen tot een homogene massa. Breng op smaak met suiker en/of citroensap indien nodig.

Meng walnoten met bloemsuiker en verwarm deze in een tefalpan tot ze mooi karameliseren. Blus met boter en een snuifje zout. Laat afkoelen op een bakpapier.

Meng 1/3 fijngesneden rode kool, werk af met olijfolie, limoensap, zeste, suiker, merlotazijn, zout, peper en gekarameliseerde noten.

Kook de ratte aardappelen voor ¾ gaar in de schil. Laat ze langzaam krokant bakken in boter en werk af met maldon zout.

Bak de worsten. 

wijntip : La Ferme Saint Pierre cuvée Véronique 2016 – Ventoux – Frankrijk @ 9.30 euro

 
lees meer